CASE TERVEYDENHUOLTO
Toteutimme viidessä eri sosiaali- ja terveysalan yksikössä laajan työelämän kehittämishankkeen vuosina 2018–2019. Työhyvinvointihankkeen kohderyhmänä oli yli 2200 terveydenhuollon ammattilaista. Sairauspoissaoloissa oli organisaatiokohtaisia kehityseroja, vaikkakin kaikkien kuntayhtiöiden yhteenlasketut sairauspoissaolot säilyivät samalla tasolla.
Hankkeen prosessimittareissa havaittiin muutoksia, jotka olisivat aikaisempiin tutkimuksiin verrattuna olleet riittäviä aikaansaamaan positiivisen vaikutuksen kohdepopulaatiossa. Parhaiten hankkeen aikana onnistuttiin tiedottamisessa ja palveluiden kustannustehokkaassa kohdentamisessa.
Työkykyjohtamisen käytänteitä arvioitaessa havaittiin, että käytänteet oli sovittu, mutta niiden toteuttamisessa oli vaihtelua. Suurimmat puutteet havaittiin työkykyjohtamisen rakenteissa ja ennaltaehkäisevässä toiminnassa.
Tutkimushankkeen havaintojen perusteella laadittiin 15 erillistä johtopäätöstä, joita voivat hyödyntää kaikki ne tahot ja organisaatiot, jotka haluavat edistää sosiaali- ja terveysalan työntekijöiden työhyvinvointia, työkykyä ja jaksamista työelämässä. Tutkimusraportti on ladattavissa Materiaalit-sivustoltamme.
Asiakaskommentti: ”Parasta oli kokonaisuuden hallinta, sovitut palvelut toteutettiin erittäin hyvin ja ammattitaitoisesti. Valmennuspalveluiden NPS > 60 % terveydenhuollon henkilöstön arvioimana.”